مهدی مخبریان شامگاه پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا، افزود: همه سیخ کبابهای غیر استیل از مراکز تهیه غذای شهرستان ابهر جمع آوری شده و سیخ کباب استیل جایگزین آن شده است.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف مهم در زمینه امنیت غذایی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر مزمن است که منشا بیشتر این بیماریها استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز، ظروف یکبارمصرف پلاستیکی، رنگهای غیرمجاز، اسانس صنعتی و جوش شیرین است.
مخبریان تاکید کرد: علاوه بر اینکه بهداشت فردی کارکنان صنفهای تهیه و توزیع غذا به طور مستمر پایش میشود، ظروف و تجهیزات تهیه غذا، بهداشت محیطی محل کار و مواد اولیه نیز به صورت مداوم نمونهبرداری و نظارت میشود.
مخبریان یادآور شد: کارشناسان بهداشت محیط شهرستان علاوه بر پایش مراکز تهیه غذا در سطح شهر، روستاها و بین راهی، بر آشپزخانه شرکتها و واحدهای صنعتی که برای کارکنان خود غذا طبخ میکنند نیز نظارت مستمر دارند.
مسئول بهداشت محیط ابهر با اشاره به اقدامات انجام شده در صنف تهیه و توزیع غذا، عنوان کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر با همکاری صاحبان این صنف و تلاش کارشناسان بهداشت، سیخ استیل جایگزین سیخ کباب غیر استیل، ظروف فویلی جایگزین ظروف یکبار مصرف پلاستیکی شده و استفاده از رنگ غذا نیز ممنوع شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه قنادیها و کارگاههای شیرینی و کیک پزی، بیان کرد: در این حوزه علاوه بر نظارت و پایش بهداشت فردی، همه جعبههای بستهبندی شیرینی دارای پروانه بهداشتی است و از مواد بازیافتی تهیه نمیشود و استفاده از اسانسهای صنعتی ممنوع و اسانسهای طبیعی میوه جایگزین شده است.
مخبریان در پاسخ به این سوال که آیا علت خشک شدن سریع نان استفاده از جوش شیرین است؟ گفت: به هیچ وجه جوش شیرین در نانواییهای ابهر استفاده نمیشود و با استفاده از دستگاههای پرتابل در محل نانوایی نمونهبرداری و جواب آنی در محل دریافت میشود و در پخت نان نوع، ترکیبات آرد، نحوه فرآوری و پخت مهم است، علاوه بر این قطر کم نان باعث خشک شدن سریع نان میشود.
وی در زمینه نظارت بر مراکز توزیع شیر و لبنیات محلی، خاطرنشان کرد: امروزه همه این مراکز در سطح شهرستان ملزم به استفاده از ظروف گیاهی بجای ظروف یکبارمصرف پلاستیکی هستند که خوشبختانه میتوان گفت: در هیچ یک از این مراکز دیگر ظروف یکبارمصرف پلاستیکی استفاده نمیشود و این امر در مراکز تهیه حلیم نیز رعایت شده است.
مسئول بهداشت محیط ابهر در پاسخ به این سوال که مهمترین چالش بهداشت محیط شهرستان ابهر چیست؟ گفت: اجرا نشدن کامل شبکه فاضلاب شهر ابهر و جاری شدن فاضلاب در ابهر رود، از مهمترین مشکلات بهداشت محیط ابهر است که مسئولان به صورت ویژه پیگیر این موضوع در سطح استان و کشور جهت دریافت اعتبار هستند.
وی ادامه داد: در برخی از محلههای ابهر که شبکه فاضلاب شهری در آنجا اجرا شده از شهروندان ساکن در این محلهها خواستاریم فاضلاب خود را به شبکه فاضلاب شهری متصل کنند.
مخبریان در پایان از مردم در خواست کرد در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با شماره سه رقمی ۱۹۰ سامانه رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت تماس بگیرند تا در سریعترین زمان رسیدگی شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 22,نوامبر,2024